deKunstClub.nl

Terug naar Virtue;e kunst>nr>

Virtuele voorstelling op en om de Prinslandse brug bij Dinteloord

Deze verkeersbrug, de tweede op die plaats, werd in 1916 opengesteld voor het verkeer. Hij lag in een destijds belangrijke verkeersweg, over de rivier de Mark en Dintel. Na een bewogenleven van 80 jaar werd hij, allang niet meer voldoende aan de eisen die het steeds toenemend verkeer stelde, gesloopt.

Voor de sloop werd de oude brug in groot detail gedocumenteerd.

De complete documentatie vind je HIER.De Prinslandse brug, kort voor de sloop in 1996

Gedetailleerde isometrische tekening uit de documentatie


Virtuele voorstelling op en om de brug

De constructiewerkplaats, geheel in staalconstructie opgetrokken, zag er destijds uit als een reusachtige kas, waar de meest exotische planten zouden hebben kunen willen groeien ....

Wij hebben daarom in die hal een grote bomententoostelling gebouwd. De condities in de hal blijken perfect voor de tentoongestelde bomen. Alles groeit en bloeit er, een heerlijk gezicht.

Piece de resistance, speciaal naar hier overgebracht (kosten noch moeite gespaard) - een volop bloeiende 125-jarige Inlandse Eik met prachtig volgroeide bladerkroon en majestueuze stam

De enorme ruimte is gebruikt om de grootste expositie ooit te scheppen van de kleinste bonsai-bomen ooit. Ontelbare van deze wonderschone pronkjuweeltjes zijn er te zien: ruim 3000 m2.

De zeldzaamste soorten zijn hier bijeengebracht van over de hele wereld. Zij werden voor dit speciale evenement afgestaan door hun professionele kwekers. Dit is werkelijk bonsai in optima forma(ar).

Als unieke bijzonderheid zijn er in de hal twee velden afgescheiden met respectievelijk een bonsai-gazon met gras van slechts 0,5 cm hoog; en (uitermate zeldzaam) bonsai-onkruid.

Preliminary ....

Er drijft een bioscooporgel op een stalen caisson voor de brug. Het orgel wordt bespeeld. Geleidelijk zinkt het caisson, de organist blijft spelen. Het orgel zinkt steeds verder en verdwijnt in de baren .... de voorstelling kan beginnen.

Tijdens de voorstelling wordt de brug langzaam met de hand over 180 graden gedraaid.

Het publiek zit op rijen stoelen in de lengte van de brug, en kijkt uit over oost resp west. Aan het eind van de voorstelling is dat precies omgeheeld.

De voorstelling begint met de acteurs in bootjes en/of op vlotten, de mogelijkheid van onder de brug doorvaren goed gebruiken

De actie verplaatst zich geleidelijk naar de NO en/of ZW oever; dan naar de toevoerwegen - waarbij de confrontatie met het publiek OP AFSTAND mogelijk is (de brug staat immers op 90 graden open......

Na 90 graden draaien - het publiek zit vast op de brug .... de pauze. Catering vanuit de luiken in de brugvloer

En dan begint Episode Twee - met gewijzigd uitzicht.

Na de voorstelling staan alle autos precies aan de "andere" kant geparkeerd ....

Het te spelen stuk .... wat voor eisen?

Sponsors

Locatie

De gesloopte Prinslandse brug bij Dinteloord

Open voor het publiek

7 dagen per week van 0:00 - 24:00 uur

Speciale waarschuwing

GEEN ijsmarantie - de voorstelling kan zo maar in het water vallen