deKunstClub.nl

Terug naar Groene kunst
Terug naar Virtuele kunst

Virtuele bomen­expositie in Helmond

De Kon. Ned. Mach.fabriek v/h E.H. Begemann te Helmond was een gerenommeerd industrieel bedrijf. Het werd in 1872 opgericht, breide snel uit, was succesvol, maar ging uiteindelijk in 1993 te gronde. Het hele bedrijfsterrein werd leeggeruimd, nadat het in detail was gedocumenteerd.

De complete documentatie vind je HIER.De gigantische constructiewerkplaats, circa 1970

Dwarsdoorsnede van de gesloopte constructiewerkplaats


Virtuele bomen­expositie

De constructiewerkplaats, geheel in staalconstructie opgetrokken, zag er destijds uit als een reusachtige kas, waar de meest exotische planten zouden hebben kunnen willen groeien ....

Wij hebben daarom in die hal een grote bomententoostelling gebouwd. De condities in de hal blijken perfect voor de tentoongestelde bomen. Alles groeit en bloeit er, een heerlijk gezicht.

Piece de résistance, speciaal naar hier overgebracht (kosten noch moeite gespaard) - een volop bloeiende 125-jarige Inlandse Eik met prachtig volgroeide bladerkroon en majestueuze stam

De enorme ruimte is gebruikt om de grootste expositie ooit te scheppen van de kleinste bonsai-bomen ooit. Ontelbare van deze wonderschone pronkjuweeltjes zijn er te zien: ruim 3000 m2.

De zeldzaamste soorten zijn hier bijeengebracht van over de hele wereld. Zij werden voor dit speciale evenement afgestaan door hun professionele kwekers. Dit is werkelijk bonsai in optima forma(at).

Als unieke bijzonderheid zijn er in de hal twee velden afgescheiden met respectievelijk een bonsai-gazon met gras van slechts 0,5 cm hoog; en (uitermate zeldzaam) bonsai-onkruid.

Sponsors

slider: https://codepen.io/fjlanasa/pen/VzLrOR

*BAH (Bonsai Amateurs Helmond)
*VVbK (Vereniging Van bonsai Kwekers)
*Kultuurfonds NL
*ROBO Bank
*NedNat-vrienden
*Bomenrooibedrijf J.Franken
*Zaagmolen "De Prins"
Stichting GroenGroeit
*Brabant Pakt U(it)
Brabants Weekblad
Rijksplantsoenendienst

Locatie

Open voor het publiek

7 dagen per week van 0:00 - 24:00 uur

Speciale waarschuwing

De bonsai-brandnetels die in het laatstgenoemde veld in overvloed groeien, zijn - net als hun grote broeders - van een venijnige prikkelbaarheid.